det digitale
juleverksted
Velkommen Grafikk PSP Tubes Tips og lenker

LAGE SNØ PÅ SIDENE

Scriptet (DHTML) som lager snø på sidene (slik som på velkomstsiden) finner du på dynamicdrive.com. Følg bruksanvisningen for å laste ned snøkrystallen (snow.gif) til din egen PC, deretter kopier du scriptet og limer det inn i filen din.

Jeg synes snøkrystallen som hører til scriptet er for dominerende og bruker en som er mindre. Bruker du hvit (eller lys) bakgrunn på siden din trenger du en snøkrystall med litt farge. Du finner begge deler nedenfor. Høyreklikk på ønsket snøkrystall og velg lagre til disk. Husk å endre navnet på filen til snow.gif (alternativt kan du endre filhenvisningen øverst i scriptet).

snow.gif    snow.gif

LAGE SNØ PÅ EN TEKST

Hvis du ønsker at snø som legger seg på en tekst (f.eks. en overskrift o.l.) kan du bruke denne java-snutten. (Et annet eksempel på hvordan den fungerer finner du på Emmy Johanne's julesider.)

Kopier scriptet til siden din. I tillegg trenger du en et bakgrunnsbilde (som snøen vises mot) og et forgrunnsbilde med en tekst og svart bakgrunn (snøen legger seg på teksten). Husk at bildene må ha samme størrelse, og at du må endre bildestørrelsen i scriptet slik at det stemmer med dine bilder.

Nedenfor finner du to zip-filer som inneholder javafiler, bakgrunnsbilde, tekst og en html-fil med nødvendig kode og forklaring. Av hensyn til nedlastingstiden på siden er snøen "slått av" på prøvene og de er gjengitt i ca. 50% av faktisk størrelse:

Snø 1 eksempel
Last ned sno1.zip
Snø 2 eksempel
Last ned sno2.zip

LAGE SNØ PÅ BILDER

Det er mulig å bruke applet'en ovenfor til å lage snø på bilder (lag hele image1 svart), men snøen vil da bygge seg opp fra nedre bildekant. Ønsker du en ren snøeffekt bør du heller bruke denne snutten. Hvis du trenger noe som nærmer seg en snøstorm ( f.eks hvis bildet ditt er ganske lyst) kan du prøve denne, som forøvrig har en veileder som gjør at den er svært enkel å bruke.

GRAFIKK SOM FØLGER MUSEPEKEREN

Scriptet som får grafikk til å føle musepekeren (slik som på denne siden) finner du også på dynamicdrive.com. Følg bruksanvisningen for å laste ned grafikken (bullet.gif) til din egen PC, deretter kopier du scriptet og limer det inn i filen din.

Du velger selv hvilke og hvor mange bilder "halen" skal består av ved å endre/slette linjer øverst i scriptet. Husk at grafikken må ha transparent bakgrunn (gif'er) og at du må endre navn/størrelse (sistnevnte to ganger) i hver kodelinje. Gif'ene jeg har brukt finner du nedenfor, størrelsen på disse er 26(høyde)x20(bredde).

kule1.gif    kule2.gif    kule3.gif

 

linje

det digitale juleverksted
Copyright digitalverkstedet.com 2001
Kontakt: nanna@digitalverkstedet.com